A tulaj túl részeg volt a vezetéshez

Repülő csónakkal szántotta fel a mólót a cimbora

Ahhoz még épp elég józanság maradt az osztrák férfiben, hogy belássa: a mulatozás után nem lenne szerencsés még a motorcsónak kormánya mögé se beülni, de az már nem jutott át az alkoholgőzön, hogy holland cimborájának fogalma sincs a vízi vezetésről.

2012.06.05 07:29ma.hu

Alaposan felöntött a garatra egy osztrák férfi, de annyi józan ész még maradt benne, hogy felmérje: ilyen állapotban jobb, ha nem ül kormány mögé, még akkor se, ha az nem egy autóban, hanem egy motorcsónakban van. Ezért hát megkérte holland cimboráját, hogy pattanjon be a "sofőrülésbe", épp csak arról az apróságról feledkezett meg, hogy amaz még életében nem vezetett motorcsónakot, ilyenformán tehát fogalma sincs az irányításáról.

Valami különös ok folytán viszont maga a holland se kezdett heves tiltakozásba, helyette bekapcsolta a vízijármű motorját - és a következő pillanatban teljes erővel lőtt ki a karintiai Wörthersee vizén, épphogy elkerülve a bólyát. Amikor átért a túlsó oldalra, akkor sem lassított, ami nem csoda, mert nyilvánvalóan nem sikerült megtalálnia a csónakon a féket, úgyhogy ugyanazzal a full gázzal csapódott neki a fából készült mólónak.

Fotó: austriantimes.at


Az ütközés a levegőbe repítette a csónakot, ami végül a mólón landolt, a hajócsavar még forgott egy párat és átfúrta a fát, majd önálló útra indult. A baleset után a holland azonnal kipattant a csónakból és elmenekült, őt egyelőre keresi a rendőrség, a részeg osztrákot viszont kihallgatták.

A baleset összesen több mint 100 ezer euró értékű kárt okozott a drága hajóban és a fa mólóban, a járművet időközben már el is vontatták. Arra nem tér ki az osztrák lapok beszámolója, hogy mire számíthat a férfi, aki egy erre szóló jogosítvánnyal nem rendelkező illetőnek adta át a vezetés jogát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.