A hajó személyzete elfelejtette az utast

Jól bennehagyták a vízben a búvárt: elfeledkeztek róla

Vizsgálatot indítottak annak a hajónak a legénysége és az egész vállalkozás ellen, amelyik a minap szó szerint a vízben felejtett egy búvárt. Ezúttal nem történt tragédia, szemben néhány korábbi hasonló esettel.

2011.06.30 08:29ma.hu / MTI

Ezúttal tragédia nélkül, szerencsésen ért véget a "nagy kaland", ám a felelősség kiderítésére így is rendőrségi vizsgálat indult annál az ausztráliai vállalkozásnál, amely többek közt búvárkirándulások szervezését is vállalja. A hajó ugyanis nem sokkal azután, hogy kivitt a nyílt tengerre egy 28 éves amerikai férfit, nélküle tért vissza a kikötőbe.

A férfi búvárkodni indult, ám nem sokkal azután, hogy lemerült a Nagy Korallzátonynál, a legénység megfeledkezett róla. A pórul járt búvár a tenger élővilágának megcsodálása végeztével szembesült azzal, hogy teljesen magára maradt a vízben, a hajó ugyanis nem egyszerűen csak távolodóban volt tőle, hanem addigra tényleg látótávolságon kívülre került.

A férfi életét az mentette meg, hogy felfedezett a közelben egy másik hajót, amihez kétségbeesve, de erejét összeszedve oda tudott úszni.

Az "életmentés" pedig cseppet sem túlzás: korábban több haláleset is történt hasonló feledékenységből. 1998-ban két búvárnak is már csak a holttestét tudták kiemelni, miután hajójuk magára hagyta őket, 2008-ban pedig csak a véletlenen múlott, hogy nem végződött tragédiával egy brit férfi és amerikai barátnője kalandja - ők 19 órán keresztül taposták a vizet, mire egy helikopterrel sikerült kimenteni.

A mostani eset miatt az első számú felelőst máris elbocsátotta a vállalkozás vezetője, ám a rendőrségi vizsgálatot így sem úszhatják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.