A hajóról veszett nyoma a matróznak

Nagyon eltévedt: bolgár matrózt találtak a Szentendrei szigeten

Vasárnap hajnalban leváltották, aztán másfél napig senki nem látta a bolgár matrózt, akinek eltűnését az Esztergomnál kikötő hajó kapitánya jelentette. Szerencsére neki a megfázáson kívül kutya baja sem esett.

2012.03.20 16:29ma.hu / MTI

Esztergomnál kikötve jelentette egy bolgár lobogó alatt hajózó áruszállító hajó kapitánya, hogy az egyik matrózának nyoma veszett: vasárnap hajnalban egy társa leváltotta, azóta pedig senki nem látta. A jelentés szerint a matróz még elindult lefeküdni, ám amikor ismét rá került volna a sor a szolgálatban, már nem volt a hajón - ami viszont végig a Duna közepén haladt.

A hazai vízirendőrök azonnal a keresésére indultak, munkájukat pedig pár óra múlva siker koronázta. Valamivel visszább, a Szentendrei-sziget partjainál figyeltek fel egy férfire, aki nem beszélt magyarul, ellenben bőszen integetett a pólójával az arra elhaladó hajóknak, amit egy botra kötött. Nem sokkal később egyértelműen bebizonyosodott, hogy az eltűnt bolgár matrózt találták meg, aki elmondta, hogy éjszaka felkelt valamiért, és egy óvatlan pillanatban beleesett a Dunába.

Szerencséjére a hajó épp akkor viszonylag közel ment a parthoz, így némi tempózás után szárazföldet ért a vízi kalandor. Sérüléseket nem szenvedett, csak meghűlését kell kezelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.