Elsüllyedt a hajója a Perzsa-öbölben

Iráni matrózt mentettek ki az amerikai tengerészek

Amerikai haditengerészek mentettek meg egy iráni matrózt, akinek a hajója elsüllyedt a Perzsa-öbölben.

2012.03.05 09:59MTI

Az amerikai haditengerészet vasárnap arról tájékoztatott, hogy egy amerikai járőrhajó bukkant rá a hét végén az iráni hajó egyik mentőcsónakjára, s három holttest volt benne, illetve a környékén a vízben. Ezután két amerikai hadihajó elkezdte a kutatást az eltűntek után, és talált egy másik mentőcsónakban egy még életben lévő, de sokkos állapotú és kihűlt férfit. A hatodik embernek nyoma veszett.
   
A túlélő mondta el, hogy hajója pénteken süllyedt el a viharos időjárásban, fedélzetén hat emberrel.
   
Az amerikai haditengerészet januárban kétszer mentett meg a Perzsa-öbölben bajba került iráni tengerészeket, jóllehet Teherán hevesen ellenzi az amerikai hadihajók öbölbeli jelenlétét. Az amerikai haditengerészet a bajba került hajók segítségére siet, függetlenül attól, hogy milyen zászló alatt hajóznak, de az irániak megmentése különös hangsúlyt kap amiatt, hogy a két ország között komoly ellentétek feszülnek a teheráni atomprogram miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.