Letartóztatták a kínai párost

Élve temették el az idős asszonyt, akit részegen ütöttek el

Részegen gázolták el az idős asszonyt, ám a kórház helyett egy elhagyatott helyre vitték őt és abban a tudatban, hogy már belehalt a sérüléseibe, eltemették. A párost most letartóztatták, mert a nőt valójában élve földelték el.

2012.05.24 11:29ma.hu
Fotó: shanghaiist.com

Letartóztatott egy fiatal párt a kínai rendőrség, akik eltemettek egy idős asszonyt, miközben ő még életben volt. A 68 éves nőt nem sokkal korábban a pár részegen elgázolta, amikor épp hazafelé tartottak egy egész éjszakás karaoke-buliból. Egy arra járó szemtanú szerint a nő nyöszörgött, ahogy az autó közelében feküdt a földön, és egy fiatal párt látott kiszállni a járműből. Mint elmondta: a férfi és a nő azt mondta az elgázolt asszonynak, hogy elviszik őt kórházba.

Csakhogy mint utóbb kiderült, megijedtek attól, hogy letartóztatják őket ittas vezetés és baleset okozása miatt, és mivel amúgy is úgy ítélték meg, hogy az asszony időközben meghalt, eltemették őt nem messze az úttól - áll a rendőrségi jelentésben. Amikor a rendőrség rábukkant a holttestre, a halottkém megállapította, hogy még életben volt az elföldelésekor, halálát valójában a fulladás okozta.

Az eset óriási felzúdulást okozott a közvéleményben, többen emlékeztettek arra, hogy a modern kínai társadalom egyre erkölcstelenebb irányba tart. Egyes vélemények szerint ennek a hátterében az ország gazdasági fellendülése állhat, ami miatt nőnek a társadalmi egyenlőtlenségek a gazdagok és a szegények között - a baleset is egy elit környéken történt -, és ez fenekestől felforgatja a hagyományos emberi értékeket.

A hír kapcsán ismét előtérbe került az a tavalyi videófelvétel is, amelyen egy két éves gyermeket ütött el egy furgon, az emberek pedig közömbösen mentek el mellette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.