A dohányzás árt az egészségnek...

A cigarettásdoboz miatt ment fának az autós

A dohányzás nem tesz jót az egészségnek, ezt most már az a sofőr is jól tudja, akit jelenleg kórházban ápolnak - igaz, nem egészen úgy ártott neki a cigaretta, ahogyan azt a statisztikák alapján sejtenénk.

2013.01.30 13:29ma.hu

Saját bőrén tapasztalta meg a német Mathias Metzger, hogy a dohányzásnak milyen káros hatásai vannak az egészségre nézve, igaz, nem úgy, ahogy azt a nagy többség érzi. Nem kapott rákot, nem az elsárguló bőre vagy az állandósuló köhögés vezette a fenti felismerésre, de azt valószínűleg a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer össze-vissza töri magát a szenvedélye miatt.

Márpedig pontosan ez történt. A 27 éves férfi épp úton volt Neubiberg felé, amikor a cigarettásdoboza leesett az ülésről, egyenesen a lába alá. Mivel lenyúlva érezte az ujjai hegyével, úgy gondolta, fel tudja venni a padlóról a dobozt és elkezdett tapogatózni. Ám a doboz odébbcsúszott, Metzger pedig még lejjebb hajolt, hogy elérje a cigarettáját. Nem kellett sok hozzá, hogy a jeges úton az autó megcsússzon és lesodródjon az útról.

"Megpróbálta visszairányítani a járművet az útra, de elvesztette az irányítást felette és nekicsapódott egy fának. Fékezni sem tudott, mert addigra a cigaretta becsúszott a fékpedál alá, így teljes sebességgel száguldott bele a fába" - idézte a rendőrségi szóvivőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A balesetben nemcsak Metzger sérült meg, aki ellen egyébként eljárást is indítottak, de a villanyszerelőként dolgozó férfi szerszámainak jelentős része ugyancsak összetört és használhatatlanná vált: az autóval együtt több ezer euróra rúg a kár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.