"Mondtuk, hogy a dohányzás öl!"

Felrobbant a bagózó tébécés

Köztudott tény, hogy a dohányzás veszélyes lehet az életre, bár az intelmet eddig nem egészen így értették. A súlyos tébécés elevenen égett el.

2010.11.19 16:29manna.ro

Borzalmas halált halt a cigeratta iránti szenvedélye miatt egy 70 éves galaci férfi, aki tébécében szenvedett. Előrehaladott betegsége miatt oxigénpalackot kapott otthoni használatra, amely a légzését segítette.

Arra viszont nem gondolt, hogy a készülékből áradó tiszta oxigén gyúlékony, ezért félrecsúsztatva szájáról a maszkot meggyújtott egy öngyújtót, hogy elszívhasson egy cigarettát. A haja azonnal lángra lobbant.

Az orvosok elmondása szerint többször is felhívták a férfi figyelmét arra, hogy ne dohányozzon, és főleg ne az oxigénpalack közelében. A több hónapos kezelés alatt álló férfi fittyet hányt az orvosi előírásokra. A 70 éves férfi esetében egy évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegséget.

Családja akkor is mellette volt, amikor a baleset megtörtént, megmenteni azonban már nem tudták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.