Egy 28 éves lány meghalt a dohányos szerv miatt

Brutális valóság: láncdohányosok, drogosok tüdeje jut a donorra váróknak Angliában

Megdöbbentő - vagy egyáltalán nem kapnak donort, vagy olyan emberekét ültetik be a brit szervátültetésre váróknak, akik kicsit sem éltek egészséges életet...

2010.11.16 11:20ma.hu - Fotó: Daily Mail - National Geographic

Egy 28 éves, tüdőátültetésen átesett, majd rá fél évre meghalt lány, Lyndsey Scott esete hatalmas port kavart Angliában. Nemcsak ő kapta olyan donor szervét, aki egyáltalán nem élt egészséges életet, sőt - írja a Daily Mail.

A cisztás fibrózisban szenvedő Lyndsey-be egy láncdohányos tüdejét ültették be, a fiatal lány azonban csupán fél évvel élte túl a műtétet. Halálának oka egyértelműen a rossz szerv volt.

Lyndsey Scott, a 28 évesen elhunyt nő

Az egészségbiztosító azzal indokolja Lyndsey és a hozzá hasonlóak eseteit, hogy sajnos kevés a donor szerv, és kénytelen olyanokat is beültetni, amelyek nem igazán egészségesek, hiszen anélkül biztos, hogy meghalnának a betegek - tudta meg a Daily Mail.

Nagyon hosszú a donorra várók listája, így azokat a szerveket is elfogadják végül, melyeknek a beültetése sokkal kockázatosabb.

James Neuburger professzor a Daily Mail-nek elmondta, ideális esetben természetesen olyan donorok szerveit ültetik be, akik nem dohányoztak, drogot, alkoholt nem fogyasztottak, egészségesek voltak, húszas éveikben jártak halálukkor. Ilyen "luxust" azonban szinte egyetlen ország sem engedhet meg magának. .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.