Még két hetük van

Készülnek a világvégére a bolgárok is

Szorgalmasan készülnek a bolgárok a december 21-ei állítólagos világvégére.

2012.12.07 07:29MTI

A Telegraf című napilap csütörtöki száma szerint az emberek alaposan bevásárolnak előre, de csak apránként, hogy a szupermarketben ki ne nevessék őket.

Konzervek, gyertyák, tészták, zacskós levesek, leveskockák és ásványvizek a legkelendőbbek. Annak ellenére, hogy a tudósok szerint felesleges riadót fújni, sokan nyilvánvalóan mégis intézkedéseket tesznek elővigyázatosságból, "hátha mégis történne valami". A csernobili atomkatasztrófa eltitkolása óta a bolgárok ugyanis nagyon gyanakvóak ilyen esetekben - kommentálta a lap.

A vendéglátóegységek és hotelek reményeik szerint nagyot profitálnak az állítólagos apokalipszisből, ők speciális ajánlatokat kínálnak december 21-re. A nagyvárosokban tematikus koncerteket rendeznek, és csak a fővárosban húsz pár jelentkezett már be, hogy a "világvége napján" kötne házasságot.

A 2012. december 21-i állítólagos világvége kultusza azon alapszik, hogy ekkor ér véget a maja kalendárium egy csaknem négyszáz éves ciklusa. Afölött azonban elsiklanak a mítosz terjesztői, hogy ezzel egy időben egy új ciklus kezdődik. Míg a babonások aggódva várják december 21-ét, mások, mint például a bolíviaiak az új korszak kezdetét ünneplik ezen a napon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.