Egy ősi lépcsőnél találtak maja faragást

Újabb pontosítás: a világvége december 21-én jön

Jó ideje rémisztgetnek a történészek azzal a maja jóslattal, hogy idén véget ér a világ, most viszont újabb nyomot találtak, ami pontosítja a dátumot: már azt is tudni vélik, hogy december 21-én érkezik el az apokalipszis.

2012.07.02 15:29ma.hu

Ha elhiszi a maják világvége-jóslatait, akkor idén már nem érdemes spórolni a karácsonyi ajándékokra és a bevásárlási lázat is nyugodtan kihagyhatja, ugyanis egy most felfedezett újabb lelet megerősítette, hogy a 2012-re megjövendölt világvége egészen pontosan december 21-én fog bekövetkezni. Az egyik feltárt lépcsősor mellett olyan maja írásra bukkantak, ami a kőbe faragva pontosítja az eddig feltárt és megfejtett jóslatokat - adta hírül a Daily Mirror című lap.

Korábban már találtak egy ugyanerre a dátumra vonatkozó utalást, így a tudósok szerint egyre valószínűbb, hogy tényleg már csak szűk fél évünk van hátra - már feltéve, ha jól értelmezzük a "vég" szó jelentését. A táblák állítólag pusztulásról és sötétségről beszélnek, a próféciákat ugyanakkor többek szerint nem valamiféle ősrobbanásként kell értelmezni, amikor elpusztul minden élet és talán maga a Föld is, hanem inkább politikai értelemben vett végről lehet beszélni, ami valami újnak a kezdetét is jelenti egyben.

Ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy a Guatemalában talált legújabb írások sem említik a "vég" pontos menetét, noha az interneten számtalan találgatás kering óriás aszteroidák becsapódásáról, de olyan is van, aki úgy képzeli a világvégét, hogy egy fekete lyuk elnyel majd mindent, persze igazából az ősi istenek fognak felfalni bolygóstól-szőröstül-bőröstül.

A Daily Mirror ugyanakkor említést tett arról is, hogy ha valóban bekövetkezne ez a szörnyűséges vég, az sokak számára egyéb szomorúsággal is járna, például Andy Murray-nek már csak egyetlen esélye van arra, hogy Wimbledonban győzzön, a Manchester City pedig Premier Liga-bajnokként fog az örökkévalóságba menetelni, ami a Manchester United szurkolóinak önmagában is felér egy Armageddonnal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.