Leszbikusok öltönyben, transzneműek szoknyában

Oxfordban már nem kell "rendesen" öltözniük a meleg vizsgázóknak

Nincsenek többé határok az Oxfordi Egyetemen, ha öltözködésről van szó: az urak a jövőben már szoknyában, a hölgyek akár öltönyben is számot adhatnak tudásukról a vizsgákon.

2012.07.30 09:29MTI

A patinás egyetem azt követően változtatott dresszkódján, hogy aggályok merültek fel: azok sérthetik a transzszexuális hallgatókat - jelentette a brit sajtó a hét végén. Az új szabályoknak hála azonban a diákoknak nem kell többé a nemük szerint elvárt öltözékben megjelenniük a vizsgákon vagy egyéb hivatalos eseményeken.

A múlttá vált előírások kimondták, hogy az urak sötét öltönyt és zoknit, fekete cipőt és fehér mellényt kell, hogy viseljenek a fekete köpeny alatt. A hölgyeknél sötét szoknya vagy nadrág, fekete harisnya és cipő, fehér blúz volt előírva. Az új dresszkód hamarosan - heteken belül - életbe lép.

A meleg, leszbikus, biszexuális és transzszexuális diákokat képviselő szervezet szerint az öltözködési szabályok lazítása révén sok hallgató kevesebb stresszt szenved el majd a vizsgákon. A transzszexuálisoknak nem kell többé "rendesen" öltözniük, hogy nehogy megbüntessék őket - fejtegette a csoport egyik képviselője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.