Dokumentumfilmet forgat az énekesnő

Janet Jacksont újabban a transzneműek érdeklik

A valóságot szeretné feltárni a transzneműekről szóló dokumentumfilmjében Janet Jackson, a részvételével készülő alkotásban a világ minden táján megszólaltatta az érintetteket.

2012.06.06 08:29MTI

A világ különböző tájain élő transznemű emberekről szóló dokumentumfilmen dolgozik executive producerként Janet Jackson. A New York-i Brainchild Films produkciós cég hétfőn jelentette be, hogy a néhai Michael Jackson húga, a 46 esztendős Janet Jackson a Truth című dokumentumfilm stábjában kapott helyet, és ő is készíteni fog néhány kamera előtti interjút a produkcióhoz. A felvételek nyáron kezdődnek. A film a transznemű emberek hétköznapjaiba és küzdelmeibe akar betekinteni.

Jackson a filmmel kapcsolatban kiadott közleményében úgy fogalmazott: azért szállt be a produkcióba, mert segíteni akar a transznemű közösséggel szembeni diszkrimináció felszámolásában.

A Grammy-díjas énekesnő számára nem idegen a film világa: színésznőként tucatnyi filmes, illetve televíziós produkcióban szerepelt, a magyar közönség többek között a Bölcsek kövére 2. - A Klump család című vígjátékban és a Szerelemhajó című tévészériában láthatta.

A Truth (Igazság) című dokumentumfilmet Robert Jason rendezi, aki már The Style Network című korábbi filmjében is foglalkozott a transzneműekkel. Abban négy New York-i életét kísérte figyelemmel, míg új dokumentumfilmjéhez Észak-Amerikából, Európából, Ausztráliából és Dél-Amerikából is keresett szereplőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.