Transzneműről nevezték el az égitestet

Bolygót neveznek el David Bowie nővé operált exéről

Kisbolygót neveznek el Romy Haag német transznemű előadóművészről. Felix Hormuth német csillagász nevezi el az általa felfedezett aszteroidát a 61 éves Haagról - közölte David Bowie énekes egykori kedvesének ügynöke.

2012.03.22 11:29MTI

Romy Haag, akit 33 éves korában operáltak nővé Svájcban, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy róla neveznek el kisbolygót, de mint elmondta, a kis planétát nem akarja "elfoglalni", "hiszen onnan nagyon nehéz lenne naponta bejárni a városba".

A Romy Haag bolygó egy kilométer átmérőjű és több mint kétszázmillió kilométer távolságra van a Földtől. Egy újonnan megismert bolygónak nevet csak felfedezője vagy a Nemzetközi Csillagász Egyesület (IAU) adhat.

Az előadóművész 1951-ben Edouard Frans Verbaarsschott néven született Hollandiában. 1974-ben nyitotta meg Berlinben Chez Romy Haag nevű mulatóját, amely nagyon népszerű lett. Vendégkörében olyan nevek szerepeltek, mint Mick Jagger, Freddie Mercury, Lou Reed és Udo Lindenberg. Haag 1976-ben párkapcsolatban élt David Bowie-val.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.