Transzszexuális leszbikus vett el egy sima leszbit

Durva! Esküvő után: "Most akkor férj vagyok, vagy feleség?!"

Különleges esküvő zajlott a hét végén Franciaországban: leszbikusok keltek egybe annak ellenére, hogy a törvény ezt arrafelé tiltja. De az egyik félről tényleg nem lehet tudni, fiú-e vagy lány!

2011.06.06 17:29manna.ro

Igazi premierre került sor Franciaországban: Nancy városában két leszbikus nő fogadott örök hűséget egymásnak annak ellenére, hogy az országban nem legális az azonos neműek közti házasság.

A bravúrra amiatt kerülhetett sor, hogy az egyik fél, egy transzszexuális leszbikus hivatalosan még férfi, bár gyakorlatilag már átesett a nemváltoztató műtéten.

Stephanie és Elise tíz meghívott jelenlétében mondott igent Nancy polgálmestere előtt. "Nagyon boldogok vagyunk" - mondta Elise az esküvőről tudósító riportereknek. "Boldogok vagyunk. Azonnal válaszolni fogunk más kérdésekre is, de most ez a mi intim pillanatunk" - hárított Stephanie.

A transzszexuális Stephanie hivatalosan még Stephane néven él. Elmondta, már átesett a szükséges műtéteken, de még nem kérte nevének megváltoztatását, és azt, hogy hivatalosan is nőként ismerjék el.

Ennek oka igen egyszerű: ebben az esetben a törvény hormonkezelésre kötelezné, amit nem akar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.