Lea T. a Givenchy arca

Szexis csaj ez a pasi: egy transzszexuális modell karrierje

A Givenchy egyik kampányában feltűnt egy új arc: Lea T., aki korábban a márka tervezőjének, Riccardo Tiscinek volt az asszisztense. A furcsaság csak annyi, hogy ez a szexis lány valójában egy fiú.

2011.01.14 16:00ma.hu

A Givenchy divatház az egész világot megdöbbentette, amikor bejelentette, egyik modelljük transzszexuális.

Az első munkájában a transzszexuális modellt Tisci nem egyszerű reklámfogásnak szánta, hanem mert állítása szerint Lea tökéletesen kifejezi a feminin-maszkulin kettősséget, ami a kollekcióit jellemzi.

A brazil születésű Lea T. már több divatmagazin címlapján szerepelt és csodaszép lábakkal rendelkezik.

Lea a Vouge-ban

Riccardo Tisci, a Givacy divatház kreációs igazgatója szerint Lea mindig is egy igazi istennő volt.

“Két választásom volt, vagy boldogtalan leszek mindörökre, vagy megpróbálok boldog lenni.” – nyilatkozta a modell a Vanity Fairnek, aki eredetileg Leandro Cerezoként látta meg a napvilágot.

A modell jelenleg épp hormonterápián vesz részt, hogy megváltoztathassa nemét, apja, Toninho Cerezo igencsak mérges volt választása miatt.

“Nagyon nőies – érzékeny, és arisztokratikus.” – tette hozzá Tisci.

Lea T. az őszi/téli Givenchy kampányban mutatkozott be először modellként, lányos alakja miatt elkezdték a ruhákat tervezés közben rajta igazítani, innen jött az ötlet, hogy szerepeljen a divatház reklámfotóin is.

Tisci azt állítja, nem marketingfogás volt egy transznemű modellt alkalmazni, Lea abszolút a csapat tagja és azt vallja, hogy a transznemű modell testesíti meg a férfi-női dichotómiát, ami tervezési munkáinak egyik fő vonása.

A kezdetek

"Találkoztam Riccardo Tiscivel, aki épp akkoriban végzett művészeti tanulmányaival. Lassan összebarátkoztunk. Egyik este biztatott, menjek magas sarkúban a buliba. Vettünk olyan cipőt, amilyet a transzvesztiták hordanak, és átszíneztük a szemöldököm. Ekkor világosodtam meg."- mondta el a modell.

Lea T. nem számít arra, hogy karriert tud modellként befutni, így egyelőre folytatja állatorvosi tanulmányait az egyik milánói egyetemen.

Bár nemrég az olasz Vanity Fairben pózolt, majd a Givenchy haute couture bemutatóján lépett fel, aztán pedig a francia Vogue-ban láthattuk.

A fotózást azért vállalta, hogy így képviselje a transzszexuálisokat és persze mert "büszke Riccardóval való barátságára".

A nőiességhez vezető utolsó operációt is el fogja végeztetni magán, amint "rendben lesznek a papírok".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.