Feledésbe merült a történet

Senki nem kereste már: 16 év után jelentkezett a gyilkos

A rendőrök már rég feladták a küzdelmet, hogy valaha megtalálják egy 16 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét, az akták is hosszú évek óta lezárva hevertek a megoldatlan ügyek polcán.

2012.06.25 09:29ma.hu

Megúszhatta volna a gyilkosságot, mégis feladta magát a rendőrségen a 36 éves Martin Zadina, aki 16 évvel ezelőtt ölte meg egy ártatlan szomszédját. A csehországi Olomoucban élő férfi saját bevallása szerint már nem tudott tovább megbirkózni a lelkiismeretével, ezért döntött az önkéntes börtön mellett.

Pedig a bő másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosság annyira tökéletes volt, hogy a rendőrség a hosszas nyomozás után végül úgy döntött, lezárja az aktát, amelyben rengeteg részlet maradt feltáratlanul. Hogy ezek pontosan mik, vagy melyik ügy kapcsán történt meg a váratlan fordulat, arról a rendőrség nem számolt be, de a vallomás alapján biztosak lehetnek benne, hogy valóban az igazi gyilkos jelentkezett.

"Ez a bűncselekmény már rég feledésbe merült, senki nem kereste volna a gyilkost" - vallotta be a különös megoldás után a rendőrség szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.