Egy baleset és egy öngyilkosság

Horror Európában: két lefejezés láncfűrésszel

Ritkán történik olyan horrorisztikus baleset, amelyben egy láncfűrész miatt veszíti el valaki a fejét, az azonban még ritkább, hogy rövid időn belül két, egymástól távoli országban ismétlődjön meg a tragédia.

2012.06.19 17:29ma.hu

Viszonylag rövid idő leforgása alatt két borzalmas esethez kellett kivonulniuk a helyi hatóságoknak, bár Európa két teljesen különböző pontján történtek és az egyik véletlen baleset volt, míg a másik szándékos öngyilkosság.

A szarajevói Edin Catic épp gerincműtétre készült, ám egyre jobban rettegett a beavatkozástól, ezért fogott egy láncfűrészt és levágta a saját fejét. "Olyan volt, mint egy horrorfilm jelenete: mindenfelé csak úgy fröcsögött a vér" - mesélte az egyik szomszéd. "Attól félt, hogy nem lesz képes járni a műtét után" - tette még hozzá. Hogy miért gondolta, hogy a problémát megoldhatja egy láncfűrésszel, már soha nem fog kiderülni.

Kevesebb szándékosságot lehet felfedezni az ausztriai Gramastettenben élő 68 éves férfi halálában, aki épp a nyaralójában álló fákat készült megmetszeni, csakhogy váratlanul elveszítette az egyensúlyát és kiejtette a kezéből a gyorsan forgó fűrészt. A munka megkönnyítése érdekében a gépet automata fűrész-üzemmódba állította, ami azt jelenti, hogy a szerkezetet a gomb elengedésekor nem állította le a biztonsági rendszer.

A férfi pillanatokkal később maga is a földre zuhant, szerencsétlenségére egyenesen az éles láncfűrész forgópengéjére. Egy szomszédja talált a holttestére mintegy két órával később, ő értesítette a rendőrséget is, akik nem találtak gyanús körülményre utaló jeleket. Az orvosszakértő szerint egyébként az áldozat valószínűleg azonnal meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.