Ez aztán a táppénzcsalás!

Lefűrészelte és megsütötte a lábát - nem akart dolgozni!

A segélyekkel kapcsolatos csalásoknak már sok típusáról hallhattunk, de egy osztrák férfi a szokásos trükköknél jóval tovább ment: lefűrészelte a saját lábát, hogy ne kelljen újra munkába állnia.

2012.03.28 11:34ma.hu

Hosszú ideje munkanélküliként tengette életét, és a segélyből élt egy osztrák férfi, ám úgy tűnik, mégiscsak megfelelő volt számára ez az életmód, mert nem sokkal azelőtt, hogy meg kellett volna jelennie a munkaügyi hivatalnál a soron következő egészségügyi vizsgálaton, úgy döntött, rövidre zárja a munkakeresés kérdését.

Pontosabban a lába hosszát zárta rövidre, egy körfűrész segítségével, kicsivel boka fölött. A baleset nem a szerencsétlenségek véletlen egybeesése, hanem nagyon is tudatos okból következett be: az 56 éves férfi szándékosan szabadult meg a lábfejétől. A levágott végtagot még a sütőbe is bedobta, csak ezt követően hívta fel a mentőket, akik megérkezésükkor megállapították, hogy bár az áldozat sok vért veszített, még mindig eszméleténél volt.

A kórházba a lábfejével együtt szállították be, ám ahogy sejteni lehetett, az orvosok az összeégett testrésszel már nem tudtak mit kezdeni, nem lehetett visszavarrni. Egyelőre nem tudni, hogy a rokkantsági fokozat nyilvánvaló súlyosbodása mellett számíthat-e valamilyen büntetésre a szándékos csalás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.