Sose láttak ehhez hasonlót az orvosok

Ceruzaelemekkel akart öngyilkos lenni, infarktusnak nézték

Szívinfarktus jeleit mutatták ki az orvosok annál a kínai férfinál, aki öngyilkossági szándékkal nyelt le hat darab mini rúdelemet. Gyanús volt ugyanakkor, hogy az egyéb vizsgálatok semmi rendellenességet nem mutattak ki.

2012.06.22 09:29ma.hu / MTI

A 36 éves beteget tudathasadásos elmezavar miatt gyógyintézetben kezelték, és csak annyit lehetett tudni az első tünetek alapján, hogy "valamit" lenyelt. Az egyik kínai kórház mérgezési osztályára szállították be, ahol az alapszintű rutinvizsgálatok semmi kórosat nem mutattak, ám amikor EKG-készülékre tették, a görbe a heveny szívinfarktus jeleit tartalmazta, a lelet szerint valamelyik koszorúér teljesen elzáródott.

A laboratóriumi adatok azonban nem támasztották alá az EKG-eredményt, így további vizsgálatokba kezdtek, többek közt készítettek egy mellkasröntgent és a hasi területről is felvétel készült. A nyelőcsőben az átvilágítás semmit nem mutatott, ám az orvosok meglepődve vették észre, hogy a gyomorban hat darab mini rúdelem "fekszik". A röntgen képét az egyik legolvasottabb szívgyógyászati folyóirata is közzétette.

Nem véletlenül: miután a gyomorba levezetett endoszkóp segítségével egyenként kiemelték az elemeket, az infarktusos tünetek is egy csapásra megszűntek, három nappal később a páciens panaszmentesen távozott a mérgezési osztályról. Mint az orvosi team vezetője a szaklapnak hangsúlyozta: ehhez hasonló furcsasággal még soha nem találkoztak a világon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.