Kínai attrakció

Videóval: a jegesmedvék szétharapdálják gondozóikat

Megindító képsorok egy jegesmedve ikerpár bohóckodásáról, mely elvarázsolta a TV-nézőket világszerte.

2011.12.31 15:56ma.hu
Fotó: RT

A kisfilmen, melyet Kína állami tévéje mutatott be, a kölykök boldogan játszanak egymással saját játszóterükön. A csintalan páros különösen a kamerára volt kíváncsi, amellyel az eseményeket rögzítették. Az egyik bocs orrával bökdöste a lencsét, majd jó alaposan végig is nyalta.

A bolyhos testvérpár október 14-én született a kínai „polariumban”. A kölykök már a második „termései” annak a finn medvepárnak, melyet Finnország ajándékozott Kínának, mint a két ország közti barátság szimbóluma.

Az állatorvosok szerint a bocsok igazán szerencsés túlélők, hiszen nagyon ritka, hogy a nőstény jegesmedvék ugyanabban az évben kétszer is ikreknek adjanak életet.

A gondozók szerint a macik jól fejlődnek, és hamarosan már képesek lesznek botladozások nélkül is járni. Mindegyik példány nagyjából 10 kilogramm és 65 centiméter.

Amennyire zabálni valóak, olyannyira nehéz gondoskodni róluk – panaszolta a gondozócsapat. „Ha éppen nincs túl jó kedvük, akkor beléd harapnak” – mondta Li Li, a Laohutan Polar Aquarium alkalmazottja.

A mackók először a két ünnep között mutatkoztak be a nagyközönség előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.