Japánban új szenzáció!

Fotó a furcsa mackóról! Mitől zöld a jegesmedve?

Három sarki jegesmedve zavarba hozta egy japán állatkert látogatóit, miután a bundájuk színe zöldre váltott.

2008.09.10 16:10rtlbulvar.hu
Íme a zöld jegesmedve!

A normálisan fehér színű medvék bundája azután váltott színt, miután megmártóztak a Higashiyama Állatpark és Botanikus Kert algákkal teli tavában. 

Az állatkert hivatalnoka, Masami Kurobe szerint a zöld jegesmedvék nem kis aggodalmat keltettek a látogatókban, akik azt hitték, hogy az állatok betegek, vagy esetleg a bundájuk lett penészes. A júliusi és augusztusi hőség, valamint a kevésbé gyakori vízcsere okozza az algák elszaporodását a medvék tavában és a védőárokban. 

Mr Kurobe hozzátette, hogy a probléma az, hogy az alga behatol a jegesmedvék bundájába, és teljesen el is lepi azt, amit nagyon nehéz lenne kiöblíteni belőle. A medvék bundája várhatóan novemberben áll vissza eredeti színükre, amikor az algák szaporodása alábbhagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.