Költöznek a jegesmedvék?

Jegesmedve sodródott Izlandra egy jégtáblán a közeli Grönlandról

Újabb jegesmedve sodródott át Izlandra egy jégtáblán a közeli Grönlandról, a fehér ragadozót a szigetország északi részén vette észre egy kislány - jelentette kedden a RUV izlandi rádió.

2008.06.17 11:46MTI

Két hete ugyanezen a környéken, Saudarkrokur város közelében bukkant fel egy jegesmedve. Zoológusok szerint mindkét állat több száz kilométert sodródhatott természetes élőhelyétől, a Dániához tartozó Grönlandtól kelet felé egy jégtáblán, és az észak-izlandi partokig hátralevő szakaszt feltehetően úszva tette meg.

Izlandon legutóbb 20 éve láttak jegesmedvét. Állat- és környezetvédő szervezetek hevesen tiltakoztak amiatt, hogy a hatóságok lelőtték az elsőként felbukkant jegesmedvét. A két héten belül másodikként érkezett állatot már dán szakértők fogják befogni és egy ketrecben Grönlandra visszaszállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.