Jegesmedve ölt a Spitzbergákon

Újabb vérontás Norvégiában

Jegesmedve támadt pénteken egy brit csoportra a Spitzbergákon, az állat egy emberrel végzett, négyet megsebesített.

2011.08.05 14:43MTI

Norvég tájékoztatás szerint a sebesülteket helikopterrel Longyearbyen város, a szigetcsoport legjelentősebb települése kórházába szállították. A britek sérüléseiről egyelőre nincsenek részletesebb információk.

A Spitzbergákon mintegy háromezer jegesmedve él, az Északi-sarktól ezer kilométerre fekvő szigeteket 2500 ember lakja. Látogatók turisztikai vagy más célú útjait a jegesmedveveszély miatt előre be kell jelenteni az önkormányzatnál, az embereket fegyveres vezetők kísérik. Legutóbb 1995-ben végzett emberrel jegesmedve a Spitzbergákon.

A sebesülteket helikopterrel a norvég szárazföldön fekvő Tromsö városába szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.