Könnyű volt bizonyítania ártatlanságát

Vak férfit pereltek be illegális pornóletöltésért

Nem volt túl nehéz dolga annak a férfinek, aki feleségének és az őt perrel fenyegető internetszolgáltatónak azt bizonygatta, nem ő töltötte le illegálisan a pornófilmet: a férfi ugyanis teljesen vak!

2011.08.23 08:29ma.hu

3500 személy ellen nyújtott be vádat egy kaliforniai pornócég, mondván, illegálisan töltöttek le a számítógépükre szexfilmeket, ám egyiküknek elég könnyen tudja kimagyarázni magát nemcsak a felperes, de saját felesége előtt is. A beperelt férfi ugyanis teljesen vak!

Az ismeretlen nevű "alperes" letöltéseire az internetrendőrség figyelt fel, ezt követően kapta meg a levelet, amelyben tájékoztatták, hogy a szövetségi nyomozók eljárást indítottak ellene illegális letöltésért, a szerzői jogok megsértése miatt. A levélben az is pontosan szerepel, hogy a férfi január 27-én reggel 6 óra 3 perckor jelentkezett be egy online letöltő oldalra és akkor kezdte el a gépére másolni a filmet.

Grafika: Gizmodo


"Őszintén szólva ez az egész egy kissé röhejes" - mondta a férfi a Seattle Weeklynek. "Egyáltalán nem tudok filmeket nézni" - magyarázta, és ezt orvosi papírokkal is alá tudja támasztani, egyetlen százaléknyi esélye van arra, hogy valaha normálisan lásson, így bizonyos filmeket valóban lehetetlen néznie, beleértve azt a pornófilmet is, aminek a letöltésével most vádolják. A hang ez esetben nem nyújt maradéktalan élményt.

Véleménye szerint a vezeték nélküli hálózat lehet a hibás, amelyet csak nemrég köttetett be, de nem védett le jelszóval. "Nem volt időm, hogy rendesen betelepítsem a WiFit a régi lakásomban" - meséli az időközben új helyre költözött férfi. "Napi 18 órát dolgoztam, ezért csak a feleségemet kértem meg, vegye meg a routert. Ő bekötötte, bekapcsolta és kész, ennyi volt. Túlságosan elfoglalt voltam ahhoz, hogy jelszót állítsak be hozzá" - magyarázta, ami egyáltalán nem szokatlan, de az elég ritka, hogy épp illegális tartalmak miatt derüljön erre fény.

Mindezek ellenére a férfi azt mondta, valószínűleg ki fogja fizetni a bírságot, mert egy ügyvéd, aki segítene bebizonyítani ártatlanságát, többe kerülne. Számításai szerint mintegy százezer dollárnál is többől jönne ki, mire alperesként a bírót és a pornócéget meggyőzné. "Egy olyan előkelő házban lakunk, ahol nem feltételeztük, hogy valaki illegálisan használja a mi hálózatunkat" - panaszolta a pórul járt vak ember.

Az eset viszont mindenképp szolgál egy komoly tanulsággal: mindig védessük le az internet-kapcsolatunkat jelszóval, különben sosem tudhatjuk, hozzánk mikor kopogtat be az online felügyelet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.