Pornófilmet nézhetett a kéjgyilkos

Botrány Hollandiában, mert egy rab pornófilmeket nézhet zárkájában

Holland politikusok interpellációt intéznek kedden az igazságügy-miniszterhez, mert egy életfogytiglanra ítélt többszörös gyermekgyilkos pornófilmeket nézhet a cellájában.

2010.04.05 19:12MTI

Az ügyre az egyik holland televíziós csatorna műsorában derült fény, amikor idéztek az elítélt, Koos H. Thaiföldön élő barátjának írott leveléből. Ebben a gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetését töltő H. további szexfilmeket kér, "lehetőleg tizenéves szereplőkkel". Holland politikusok felháborodva reagáltak az ügyre, és több képviselőnek kedden az első dolga lesz, hogy interpellációt intéz Ernst Hirsch Ballin igazságügy-miniszterhez a hágai parlamentben.

"Ha ez igaz, akkor egy kéjgyilkossal van dolgunk, aki cellájában csücsül és pornófilmeket nézeget. Milyen őrjítő dolgok történhetnek még Hollandiában?" - idézi a holland média Fred Teevent, a jobboldali liberális VVD képviselőjét.

A képviselők magyarázatot várnak arra a kérdésre is, milyen szerepet játszott Koos H. ügyében egy hágai bíróság alelnöke, aki többször is felkereste otthonában, majd a börtönben Koos H.-t, és gondoskodott számára egy másik ügyvédről. Koos H.-t a nyolcvanas években ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre egy 11, egy 12 és egy 18 éves kislány meggyilkolásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.