Meghökkentő videó

Megdöbbentő videó az emberiségről

Tudja hol van a világ közepe? Mindig is hol élt a legtöbb ember?

2016.11.07 11:00ma.hu

Az alábbi videón jól látható, hogyan fejlődött az emberiség az elmúlt 2000 év során. Azt Amerikai Természettudományi Múzeum kisfilmje azt mutatja be, hogyan változott a Föld népessége időszámításunktól kezdődően. Szinte döbbenetes, hogy 200 ezer esztendő kellett ahhoz, hogy egymilliárdan legyünk, majd 200 év elég volt, hogy ezt meghétszerezzük.

Látványos, hogy az emberiség Európában, Indiában és a Távol-Keleten volt a legaktívabb, és hogyan vetett gátat egyeduralmának a sok-sok háború és járvány, majd hogyan pörgött fel minden a 19. századra.

A szakértők becslése szerint a jelenlegi trend alapján 2100 körül érjük el a maximumunkat: 11 milliárd fő fog együtt élni ezen az egyetlen bolygón – kérdés, hogyan?


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.