Hum

Titokzatos "pingelés" hallatszik az Északi-sark környékéről - videóval!

Elijeszti a hang még az állatokat is és senki sem tudja megmagyarázni, mi az.

2016.11.05 09:55ma.hu

Egy furcsa zajt hallani az Arktiszról a kanadai részeken, ami komoly problémát okoz a helyiek számára, ugyanis még nem sikerült beazonosítani a hang forrását és okát sem.

A pingelés Kanada egész északi területein hallható, a szűk Fury- és Hekla-szorosokon át a Nunavut régióig, és nagyon aggasztó helyzetet teremt, ugyanis a legészakibb területeken, ahol a lakosok vadászatból tartják fenn magukat, az állatok is elmenekülnek.

Tudományos megfigyelések szerint a nyár folyamán már jelentősen esett a tengeri emlősök száma a térségben, és ezt a fura zajnak tulajdonítják, de az is lehet, hogy pont emiatt van a fura hang, amit leginkább "ping"-nek vagy "hum"-nak írnak le.

A szakemerek szerint ez a terület többek között a grönlandi bálna, a szakállas fóka és a gyűrűsfóka vonulási útvonala, sok-sok állatnak kéne a térségben lennie, ehhez képest semmi sincs.

A Greenpeace szeirnt a Baffinland Iron Mines Corporation bányászati tevékenységéből ered a zaj, de a cég tagadta a vádakat. Annyira vészes a helyzet, hogy a kanadai fegyveres erőket is bevetették a vizsgálathoz.

Mindazonáltal, ők nem találtak semmit, mikor egy CP-140 Aurora repülővel átvizsgálták a térséget. A jelentés szerint sem a felszínen sem a felszínközelben nem észleltek rendellenességet és hangot sem. Állítólag a hang a vizsgálat hatására "megszűnt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.