A rácsokon túli világ

A világ legmeghatóbb videója: akik életükben először látják a napfényt

Kössék fel a gatyát, mert ezen Önök is elérzékenyülnek!

2013.03.10 15:16ma.hu

Szívbemarkoló videót tett közzé a The Humane Society azokról a laboratóriumi csimpánzokról, akik a ketrecekben eltöltött évtizedek után először léptek a szabad ég alá.

Januárban az Egyesült Államok kormánya bejelentette: ötven egyedtől eltekintve szabadon bocsátják a kutatásokra használt csimpánzokat. Ezeknek az emberszabásúaknak a többsége - egyesek több mint ötven évesek is elmúltak - soha nem látott még a napfényt.

Szó szerint leesett az álla a csimpánzoknak - van, aki több mint 50 éves, és most látta először a napfényt!

Az állatok mostantól a Louisiana állambeli Chimp Haven állatmenhelyen töltik majd napjaikat. A több mint öthektáros területen most már több mint 100 csimpánz rohangál boldogan, mászik fel a fákra vagy csak összebújva örülnek egymás jelenlétének.

Elnézve az állatok arcát, amikor először lépnek ki a füves talajra, érthetővé válik, miért tartják a csimpánzokat az ember legközelebbi rokonának. A napfényt, az eget és a barátságos környezetet leesett állal bámuló főemlősök látványa egyszerre szívfacsaró és szívet melengető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.