Térkép

Így terjedt el az öt legnagyobb vallás - videó

Látványos térkép arról, ahogyan számtalan konfliktuson, hódításon, a hittérítők külföldi misszióikon keresztül vagy akárcsak egyszerűen szájról szájra terjedtek és tettek meg hatalmas földrajzi távolságokat.

2016.03.17 08:24ma.hu

A hinduizmus, a buddhizmus, a kereszténység, a judaizmus és az iszlám egyike az öt legnagyobb vallásnak a világon. Az elmúlt néhány ezer évben nagyban hozzájárultak a történelem alakításához, és különböző hatással voltak az emberi faj fejlődésére is. Számtalan konfliktuson, hódításon, a hittérítők külföldi misszióikon keresztül törtek utat maguknak vagy egyszerűen csak szájról szájra terjedtek világszerte és tettek meg olykor hatalmas földrajzi távolságokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.