Dupla bér a munkaszüneti nap miatt

A legdrágább esemény a történelemben: az áprilisi királyi esküvő

A London felügyeletét ellátó rendőri szolgálat vért izzad, hogy kijöjjön a Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének biztonsági büdzséjéből, ugyanis a munkaszüneti nap miatt többezer rendőrnek dupla gázsi jár.

2011.03.07 06:01ma.hu

A becslések szerint az esemény költsége már most eléri a 20 millió angol fontot, ami mellett eltörpül a 2009-es londoni G20-as csúcs 7,4 millió angol fontos kerete. Némi összehasonlításképp: Károly és Diana 1981-es esküvőjén a biztonságra 4 milliót költöttek, ami nagyjából 12 milliónak felel meg jelenleg. Így az április 29-ei esküvőről már most elmondható: Anglia legdrágább biztonságú eseménye.

A kormány által bevezetett költségvetési megszorítások miatt a londoni rendőrség már eleve meg van szorulva, ám most már „esdeklő levelet” küldtek a Belügyminisztériumnak, hogy segítse ki a szervet nehéz helyzetéből - mely akkor kezdődött igazán, mikor David Cameron bejelentette: az esküvő napja munkaszüneti nap lesz.

A rendezvényen jelen lesznek a királyi család tagjai, és számos magas rangú politikai személy, akárcsak a boldog pár által meghívott ötven külföldi államfő.

Emiatt főként ír és iszlám terrorista csoportok támadásaitól tartanak, de anarchisták és legalább száz, mentális problémával küzdő egyén, akik a királyi család után rendszeresen leskelődnek, megjelenésére is számítanak.

A művelethez azért kell ennyi rendőr, mert a Buckingham palotától a westminsteri apátságig, a vonuló útvonalat sorfal fogja végigállni. Ezen kívül tele lesznek a tetők is biztosokkal, a maradék pedig a színfalak mögött folytat lázas munkát a terrorellenes intézkedések megtétele érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.