Árad belőlük a természetesség

Közzétették Vilmos herceg és Kate Middleton hivatalos eljegyzési fotóit

Közzétették vasárnap Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton hivatalos eljegyzési fotóit,

2010.12.12 15:00MTI/fotó:MTI

A fotók udvari megfigyelők egyöntetű vélekedése szerint a királyi család tagjairól készült hasonló zsánerű képek közül az eddigi legintimebb, legtermészetesebb felvételek.

A 28 éves Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött gyermeke - és a nála öt hónappal idősebb, polgári származású Kate Middleton eljegyzését a múlt hónap közepén jelentették be hivatalosan.

Az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

A vasárnap közzétett két fotó egyike formálisabb; ezen Vilmos elegáns öltönyben látható, menyasszonya krémszínű, elegáns kosztümben áll mellette, és a pár egymást félig átkarolva mosolyog a kamera felé fordulva.

A másik felvétel a trónörököst pulóverben, kihajtott nyakú ingben ábrázolja, és az ifjú pár boldogan nevetve szorosan átöleli egymást. Mindkét képet Mario Testino, a perui születésű híres fotográfus készítette a St. James's palotában, Károly herceg és Vilmos közös hivatalos londoni rezidenciáján. Testino régóta bírja a brit királyi család bizalmát; a művész annak idején Dianáról is számos világhírűvé vált portrét készített.

Vilmos herceg és jegyese, Kate Middleton (fotó: MTI)

Az első értékelések szerint Vilmos és Kate most közzétett hivatalos eljegyzési fotói intimebbek és emberibbek, mint a királyi család korábbi jegyespárjairól készült hasonló felvételek bármelyike.

Vilmos nagyszüleinek, II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek a hivatalos eljegyzési portréja 1947-ből például maga volt a fénykép formáját öltő formális protokoll: Fülöp és Erzsébet nyársat nyelve, merev tekintettel a távolba révedve áll egymás mellett, alig érve egymáshoz.

Károly és Diana 1981-ben készült eljegyzési felvétele már lazább, de szintén erősen beállított: a trónörökös karba tett kézzel szinte csak "tűri", hogy akkor húszéves, félig mögötte álló menyasszonya átölelje és a válla felett a kamerába mosolyogjon.

Vilmos és Kate hivatalos fotóiról azonban sugárzik a természetesség, különösen arról, amelyiken egymást szorosan átölelve állnak. A herceg szinte óvón szorítja magához kedvesét, mindkét kezével szorosan átölelve Kate-et, aki vőlegényéhez bújva nevet a fényképezőgépbe, gondosan ügyelve arra is, hogy a nevezetes jegygyűrű jól látszódjék bal kezén.

Vilmos édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana gyémántokkal kirakott zafír jegygyűrűjével jegyezte el Kate Middletont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.