Zafírgyűrűvel jegyezte el menyasszonyát

Képek- Vilmos herceg Diana jegygyűrűjét adta szerelmének

A gyémántberakású zafírgyűrűt húszévesen viselte először a tragikus körülmények között elhunyt Diana hercegnő.

A nagy nap: bejelentették Vilmos herceg és Kate Middleton eljegyzését képgaléria

2010.11.17 09:29MTI - Fotó: MTI

Édesanyjának, a néhai Diana hercegnőnek a jegygyűrűjével jegyezte el barátnőjét Vilmos brit trónörökös.

A menyasszony, Kate Middleton az eljegyzés keddi bejelentése utáni első közös megjelenésük alkalmával viselte is e gyűrűt. A Clarence House - Vilmos herceg és édesapja, Károly walesi herceg londoni hivatala - kedden közölte, hogy Vilmos már a múlt hónapban, kettesben eltöltött kenyai üdülésük idején eljegyezte barátnőjét.

Esküvőjük Londonban lesz, jövő tavasszal vagy nyáron; a konkrét dátumot megfelelő időben közzéteszik. Vilmos és Kate az eljegyzés bejelentése után néhány órával, kedd este először állt jegyespárként a sajtófotósok és a tévékamerák elé a londoni St. James-palotában, Károly herceg rezidenciáján.

A hercegi menyasszony büszkén mutatta be a bal kezén csillogó, gyémántberakású, 16 karátos zafírgyűrűt.

A gyűrű Diana kezén is jól mutatott

Vilmos a felsorakozott újságíróhadnak elmondta: azért adta az 1997-ben, autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő jegygyűrűjét menyasszonyának, mert így édesanyja "is részesévé válik a mai napnak, és annak a döntésnek, hogy együtt éljük le életünket" Kate-tel.

Diana gyűrűje A 28 esztendős trónörökös - Károly és Diana elsőszülött fia - kijelentette: ez a jegygyűrű "nagyon különleges jelentőséggel bír" számára, ugyanúgy, ahogy Kate is, ezért természetes, hogy a gyűrűt menyasszonya viselje.

Vilmos édesapja, Károly walesi herceg ezzel az akkor 28 ezer fontba került gyűrűvel jegyezte el csaknem 30 évvel ezelőtt a 20 esztendős Dianát.

Kate Middleton és Vilmos herceg - Fotó: MTI

II. Erzsébet királynő, Vilmos nagymamája az udvar hivatalos közleménye szerint "elragadtatással" fogadta az eljegyzés és a készülő esküvő hírét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.