Esküvőre készülnek?

Vilmos és Kate: a brit pénzverde már tud valamit?

A brit királyi pénzverde, a Royal Mint már tudhat valamit Vilmos trónörökös és kedvese, Kate Middleton esküvői szándékairól, ugyanis - ha hinni lehet a brit sajtó vasárnapi értesüléseinek - már elkészült az alkalomra szánt emlékérem mintája.

2010.10.17 19:28MTI

A Mail on Sunday című vezető konzervatív vasárnapi tömeglap egyik bennfentes forrása azt állította, hogy látta az érme gipszmintáját, és "minden készen áll az indulásra... Csak az időpontra várnak". A lap szerint jövőre több jelképes időpont is kínálkozna a nagy eseményre. Vilmos herceg nagypapája, Fülöp edinburghi herceg - II. Erzsébet királynő férje - júniusban ünnepli 90. születésnapját.

Vilmos néhai édesanyja, Diana hercegnő augusztusban lenne 50 éves, július 29-én pedig Vilmos szüleinek, Dianának és Károly walesi hercegnek lesz a 30. házassági évfordulója. A brit királyi légierő (RAF) kötelékében helikopterpilótaként szolgáló, idén 28 éves Vilmos herceg - Károly és Diana elsőszülött fia, aki apja után a második a brit trónutódlási sorban - 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén.

A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege. A herceg - általános megdöbbenésre - három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe. Az esküvői találgatások hulláma időről időre magasra csap, jóllehet még az eljegyzés hivatalos bejelentése is várat magára.

A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate "eljegyzési" portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt eljegyzési bejelentés pedig még mindig nem hangzott el. Az esküvő időpontjáról felröppenő spekulációk között 2011 és 2012 egyaránt rendre előfordul.

A 2012-es dátumot bennfentesek azonban kevésbé tartják valószínűnek, tekintettel arra, hogy a királynő akkor ünnepli trónra lépésének gyémántjubileumát, vagyis 60. évfordulóját, és abban az évben rendezik a londoni nyári olimpiai játékokat is. Udvari megfigyelők szerint e két nagy rendezvénysorozat mellé már "túl sok lenne" egy világraszóló trónörökösi esküvő is, ezért a sajtó inkább 2011-re tippel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.