Vilmos herceg és Kate Middleton végre házasodnak

A Kate lehet az egyik legnépszerűbb lánynév a briteknél jövőre

Vilmos herceg és Kate Middleton küszöbön álló esküvője miatt a menyasszony neve lehet a legnépszerűbb a jövőre születő brit kislányoknál.

2010.12.02 18:14MTI

Az Ancestry.co.uk internetes oldal 1837 óta készült 230 születési és házassági anyakönyvi bejegyzést nézett át, és jutott arra a megállapításra, hogy a hercegek és hercegnők nevei igen népszerűek az alattvalók gyerekeinél azokban az években, amikor a királyi ház esküvőt ünnepel.

"Ha királyi esküvőt tartanak, a szülők sietve a hercegnőkről nevezik el kislányaikat" - fogalmazott közleményében a honlap egyik vezetője.


A Diana név - Vilmos néhai édesanyjának neve - például kétszer olyan gyakori volt, amikor Károly trónörökös feleségül vette a Spencer család fiatal hölgytagját. Az Elizabeth és a Victoria (Erzsébet és Viktória) szintén gyakoribb volt a hercegnő, illetve királynő - menyegzőjének évében. Victoriából például 35 százalékkal lett több 1840-ben, amikor a királynő feleségül ment Albert herceghez.

A királyi csecsemők nevével ugyanez a helyzet, a William és a Harry is igen népszerű lett Károly és Diana gyerekeinek születése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.