Elfogadták az ajánlatot

Négymilliárd dollárért adják el a Burger Kinget

Elfogadta a potenciális új tulajdonosok közel négy milliárd dolláros vételi ajánlatát a Burger King - számolt be a New York Times.

2010.09.03 20:14Gaál Kata

A gyorséttermi láncok történetének eddigi legnagyobb ügyletének keretében a 3G Capital befektetési társaság veszi át a vállalatot. 

A cégben partner egyebek mellett az a Marc Mezvinsky, aki a múlt hónapban feleségül vette Chelsea Clintont, a volt amerikai elnök lányát. A tervek szerint a részvények felvásárlását még szeptemberben megkezdi az új tulajdonos, aki azt tűzte ki célul, hogy felhozza a főbb versenytársaitól az utóbbi időben kissé lemaradt céget.
 
Ennek jegyében főként Latin-Amerikában és Ázsiában akar terjeszkedni. A Burger Kinget 2006-ban vezették be a New York-i tőzsdére, előzőleg három befektetési társaság - a TPG Capital, a Bain Capital Partners és a Goldman Sachs Funds - birtokába került a cég, s náluk van még most is a részvények 31 százaléka, de ők is el fogják adni részesedésüket.
 
A 3G Capital mögött tehetős brazil befektetők állnak, az egyik fő tulajdonos a milliárdos Jorge Paulo Lemann, egykori wimbledoni győztes. A Burger King a múlt héten jelezte, hogy gyenge forgalomra számít az idén az amerikai gazdaság lassulása, és az európai megszorító intézkedések miatt.
 
A gazdasági válság éppen a Burger King törzsközönségének számító fiatalokat érintette a legsúlyosabban. A Burger Kingnek 75 országban 12 ezer étterme van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.