Idegenforgalom

Két és félmilliárd forintos fejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Két és félmilliárd forintot költhet Sóstógyógyfürdő idegenforgalmi fejlesztésére a nyíregyházi önkormányzat idén.

2014.01.02 10:53MTI

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere elmondta, hogy a helyhatóság több mint 2,1 milliárd forint pályázati támogatást nyert az üdülőhely komplex turisztikai szolgáltatásfejlesztésére és funkcióbővítésére.

A projekt részeként a Nyíregyházi Állatparkban újabb látványosság, a dél-amerikai földrész Amazonas környékének állatvilágát bemutató Viktória-ház épül, amelynek 650 millió forintos költségeihez az intézmény 125 millió, az önkormányzat pedig 265 millió forint saját forrással járul hozzá.

A turisztikai attrakciónak számító állatkerti beruházás decemberben már megkezdődött, és nyárra, az idegenforgalmi főszezonra be is fejeződik. A Viktória-házban számos különleges állat lesz majd látható, így például kajmánok, lajhárok, illetve ritkaságnak számító madárfajok és halfajták.

Él majd ott inka és molukken kakadu is, amelyekből a természetben már csak alig néhány példány található az Amazonas-folyó völgyében. Podlovics Roland, az önkormányzati tulajdonban lévő nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a nyírségi üdülőközpont turisztikai szolgáltatásfejlesztése és funkcióbővítése a tervek szerint január második felében indul.

A 2,1 milliárd forintot meghaladó pályázati támogatásból a turisztikai elemeket kapcsolják össze és még vonzóbbá kívánják tenni Sóstógyógyfürdőt az oda látogató vendégek számára - emelte ki a cégvezető.

A projekt tervei alapján az üdülőhely központi részét a kettős tó irányába kiterjesztik, az ottani élményelemeket sétányok kialakításával kapcsolják be a szolgáltatásokba. Sport- és kulturális rendezvényhelyszínt is kialakítanak, valamint Pálinka-ház épül, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében főzött, eredetvédett gyümölcspárlatokat kóstolhatják meg a turisták.

Javítják a Sóstói Múzeumfalu közlekedési elérhetőségét, illetve gyógykezelési központot is létesítenek, ahol reumatológiai, bőr- és nőgyógyászati gyógyvizes terápián vehetnek majd részt a rászorulók. Továbbá parkosítási munkálatokat végeznek és a turisztikai szolgáltatások infrastrukturális körülményeit is javítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.