Beruházás

Tovább terjeszkedik Kínában a Carlsberg dán sörgyártó

A Carlsberg - a világ negyedik legnagyobb sörgyártója - és vetélytársai igyekeznek növelni jelenlétüket a feltörekvő piacokon, miután lelassult a növekedés Európa recesszió sújtotta nyugati és keleti felén egyaránt.

2013.12.31 05:26MTI

Tovább terjeszkedik Kínában a Carlsberg dán söripari csoport. A cég hétfőn közölte: átszámítva 250 millió dollárért (54 milliárd forintért) felvásárolja a Csungking kínai holdingot, amelynek nyolc sörgyára működik Kína három tartományában, és ezek összkapacitása évi 12 millió hektoliter. A Carlsberg - a világ negyedik legnagyobb sörgyártója - és vetélytársai igyekeznek növelni jelenlétüket a feltörekvő piacokon, miután lelassult a növekedés Európa recesszió sújtotta nyugati és keleti felén egyaránt.

Ázsia különösen fontos a söripar legnagyobb szereplői számára, mert ez a régió adja a világ teljes sörfogyasztásának a 35 százalékát, és gyors ütemben bővül az itteni piac. A Carlsberg tervei szerint 2015-ben a vállalat már nyereségének 20 százalékát fogja Ázsiában megtermelni. 2006-ban 6 százalék volt ez az arány. A dán söripari konszern februárban bejelentette, hogy Mianmarban nyit gyárat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.