Nagyszabású beruházás

Magyar-szlovén turisztikai és innovációs központ Nagyrécsén

Turisztikai termékfejlesztő, valamint innovációs és tudásközpontot avattak szombaton a nagyrécsei egykori Inkey-kastélyban, a magyar-szlovén határon átnyúló program és a LEADER program támogatásának segítségével.

2013.06.15 11:59MTI

A Nagykanizsához közeli településen csaknem 140 ezer euró támogatás segítségével újították fel a 19. századi kastély déli szárnyát, ahol a magyar-szlovén 5 Postakocsi Turisztikai Termékfejlesztő és Innovációs Központot helyezték el, az épület északi részében pedig 23 millió forintos LEADER támogatással alakítottak ki innovációs és tudásközpontot.

Laskai Béla polgármester (független) a szombati avatón közölte: a négy magyar és négy szlovén partner együttműködésében több mint egymillió eurós támogatású program részeként valósult meg a nagyrécsei fejlesztés. 

Nagyrécse, Magyarszerdahely és Kerkaszentkirály önkormányzata mellett a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza a magyar résztvevő, míg Szlovéniából az alsómaráci (Moravske Toplice), a dobronaki (Dobrovnik) és a radenci turisztikai szervezet, valamint a Prlekija Idegenforgalmi Ügynökség vesz részt a programban. 

Marketinggel, infrastrukturális beruházásokkal és információs anyagokkal szeretnék a határ két oldalán lévő térség turisztikai vonzerejét növelni a gazdasági és társadalmi fellendítés érdekében - hangsúlyozta a település polgármestere. Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a települések kitörési lehetősége az összefogásban rejlik, össze kell hangolni a fejlesztéseket, egyedileg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek. 

Megítélése szerint a magyar-szlovén határ közelségében meg kell találni azokat a turisztikai lehetőségeket, amelyek jelentős réteget mozdíthatnak meg, így a lovas, a kerékpáros és a borturizmus, valamint az ezekhez kapcsolódó vendéglátás lehetőségeit érdemes átgondolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.