Csalódott turisták

A Télapó is izzad, hőhullám Lappföldön

A 30 foknál magasabb hőmérséklet csúcsot jelent a májusi időjárásban, a lappföldiek a hőséget kihasználva úszkálnak és eveznek a tavakban, folyókban.

2013.06.01 04:14MTI

Az ilyenkor megszokottnál sokkal melegebb az idő Finnország északi vidékén, Lappföldön, ahol pénteken 30 fok feletti hőmérsékletet is mértek. A helyiek élvezik a váratlan nyarat, a turisták viszont csalódottak, sokan közülük ugyanis kifejezetten a hideg időjárás miatt utaztak egészen a sarkkör vidékéig. A 30 foknál magasabb hőmérséklet csúcsot jelent a májusi időjárásban, a lappföldiek a hőséget kihasználva úszkálnak és eveznek a tavakban, folyókban.

A legmagasabb, 30,5 Celsius-fokos értéket Utsjokiban mérte a finn meteorológiai szolgálat, az elmúlt 50 évben, vagyis a mérések kezdete óta soha ilyen meleg nem volt májusban arrafelé. A turisták már kevésbé örülnek a szokatlanul meleg időnek, egy hongkongi látogató például azt mondta, csalódott, mert "kifejezetten a hideg, havas idő" reményében utazott Lappföldre. A hőhullám az előrejelzések szerint egész hétvégén kitart majd a Finnország csaknem egyharmadát elfoglaló vidéken, amely 800-1300 kilométerre fekszik északra a fővárostól, Helsinkitől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.