Orosz turisták halála

Halált okozó italhamisításért 90 év börtön - török igazság-szolgáltatás

Közel 90 év börtönt kapott fejenként négy török csaló, aki szeszes italt hamisított és adott el orosz turistáknak, ötnek a halálát okozva - közölték kedden az áldozatok ügyvédei.

2013.05.21 21:39MTI

A vádlottak egyenként 16 év börtönt kaptak mindegyik halálra mérgezett emberért, vagyis összesen 80 évet, továbbá két évet és egy hónapot egy turistáért, aki éppen csak megmenekült és több hónapot minden egyes enyhébb mérgezésért. Három bűntársukat hét és fél év szabadságvesztésre ítélték.

Az öt orosz turista egy 120 fős csoporttal - mindannyian idegenvezetők voltak - 2011-ben egy hajóutat tett Bodrum földközi-tengeri fürdőváros környékén. Az út során fogyasztottak a mérgező, metilalkoholt tartalmazó whiskyből, amitől harmincan kórházba kerültek. Előzőleg, 2009-ben 11 ember, köztük három német diák, 2005-ben pedig 22 személy halt meg hamisított raki fogyasztása miatt Törökországban. Ez az ánizzsal ízesített alkohol nemzeti ital a muzulmán országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.