Két férfi ellen eljárás indult

Műtrágya-hamisítókra csaptak le Mórahalmon

Egy illegális műtrágya gyártó üzemre csaptak le a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozói Mórahalmon.

2013.04.16 14:00Havariapress

A rendőrök a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi szakembereivel közösen ütöttek rajta az elmúlt hétvégén az illegális műtrágyagyárra.

A hamisítás elleni nyomozócsoport csomagolás közben érte tetten a mórahalmi üzemben a két hamisítót. Egy 41 és egy 21 éves férfi éppen egy ismert műtrágyagyártó zacskóiba töltötte a hamis műtrágyát. A rendőrök 57 darab, egyenként 25 kilós kiszerelésű, már szállításra váró zsákot is találtak a tanyán.

Az egyik gyanúsított egy olyan gazdasági társaságban rendelkezik érdekeltséggel, amely egy vegyi boltot üzemeltet.

Azt még vizsgálják, hogy mennyi hamis műtrágyát hoztak forgalomba a csalók.

A két férfi ellen áru hamis megjelölése miatt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal indított eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.