Árvíz

Pofátlanok a katasztrófaturisták - csak a munkát akadályozzák

A Vízügy arra kér mindenkit: akik nem védekeznek, a töltéseket és az odavezető utakat hagyják szabadon.

2013.06.08 16:11MTI

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) arra kéri az embereket, hogy a töltéseket és az odavezető utakat hagyják szabadon, amennyiben nem az ár- és belvízi védekezésben vesznek részt.

Az ÉDUVIZIG szombat délután kiadott felhívása hangsúlyozza, hogy a "katasztrófaturizmus" rendkívül zavarja és akadályozza a védekezők munkáját. A töltéskoronán való közlekedés tilos, egyrészt a védekezés során megnövekedett teher- és a személygépjármű-forgalom, másrészt az árvízi munkák végrehajtása miatt.

Hangsúlyozták, hogy a védőtöltéseken kizárólag az árvízvédekezésben résztvevők tartózkodhatnak. Az árvízi védekezési munkákat akadályozó gépjárműveket haladéktalanul elszállíttatják, a védekezést akadályozó magatartás rendőri intézkedést von maga után - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.