Árvíz

Ezer elítélt segített eddig a gátépítésben, homokzsák-töltésben

Több mint ezer elítélt vett részt eddig a rendkívüli árvízi védekezésben az elmúlt napokban, többségük a gátak megerősítésében, magasításában segített, mások homokzsákokat töltöttek az intézetekben.

2013.06.08 15:44MTI

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóiroda-vezetője, Szalai Tímea elmondta, az ország 13 büntetés-végrehajtási intézetéből a dunai gátakra érkezett elítéltek őrzését 150 felügyelő biztosította. Jelezte: a fogvatartottak önként jelentkeztek, és munkájukért sem díjazást, sem kedvezményt nem kapnak.

Tájékoztatása szerint eddig 700 fogvatartott dolgozott a gátakon, a legtöbben Nagymaros, Kismaros, Vác, Budapest, Dunaújváros térségében. Hozzátette: minden Duna-menti börtön részt vesz a hozzá közel eső területek megvédésében.

Szabó Tímea közölte azt is, a börtönökben 300 elítélt már több tízezer homokzsákot töltött meg, így segítve a védekezést.

Elmondta, a büntetés-végrehajtás szolgálaton kívüli munkatársai is - önkéntesként - részt vesznek az árvízi védekezésben.

Közölte, a börtönök és a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságai gépjárművekkel, matracokkal, valamint élelmiszerrel segítik az árvízi védekezésben résztvevők munkáját.

Kitért arra is, hogy az elítélteket foglalkoztató baracskai Annamajori Kft. szombaton 800 pogácsát, 200 kenyérlángost és 130 kenyeret, míg a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet 900 szendvicset szállított a gátakhoz.

Jelenleg közel 250 fogvatartott dolgozik a börtönökön kívül, akik munkára önként jelentkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.