St. Louisba érkezett

Solar Impulse - sikeresen teljesült a transzamerikai út harmadik szakasza is

A légi jármű helyi idő szerint kedd hajnalban érkezett meg 21 órányi repülés után a missouri St. Louisba.

2013.06.05 00:30MTI
Fotó: MTI

Sikeresen teljesítette transzamerikai útjának harmadik szakaszát a világ első, kizárólag napenergiával működő kísérleti repülőgépe, a Solar Impulse.

A légi jármű helyi idő szerint kedd hajnalban érkezett meg 21 órányi repülés után a missouri St. Louisba.

A napelemes repülőgép nyugatról keletre tartva szeli át az észak-amerikai kontinenst szakaszokban. Május 3-án indult San Franciscóból Phoenixbe, majd tíz nappal később az arizonai fővárosból Dallasba repült. A texasi városból hétfőn reggel szállt fel. St. Louisból az amerikai fővárosba, Washingtonba tart, mielőtt megérkezne végcéljába, a New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtérre.

A Schindler svájci liftgyár mérnöki és a Solvay belga vegyipari konszern kutatási segítségével készült Solar Impulse súlya 1600 kilogramm, szárnyfesztávolsága 63 méter, 11 628 napelemcella gyűjti az "üzemanyagot". A legnagyobb magasasság, amelyen képes repülni 8500 méter. E repülőgép alapján akarják elkészíteni azt a napelemes repülőt, amellyel a projekt alapítói, Bertrand Piccard és André Boschberg 2015-ben körbe akarják repülni a Földet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.