Atlétika

Budapest félmaraton - Több mint 15 ezer induló, külföldi nevezési rekord

Vasárnap rendezi meg a Budapest Sportiroda (BSI) a 31. Wizz Air Budapest Félmaratont, melyen egyéniben több mint tízezren, összességében pedig több mint 15 ezren vesznek részt.

2016.09.08 13:40MTI

A BSI csütörtöki tájékoztatása szerint külföldről 77 országból összesen 2177 nevezés érkezett, ami rekord az esemény történetében. A startpisztolyt 9 órakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter süti el a Városligetben, egyúttal ő maga is teljesíti a 21,097 kilométeres távot.

Érdekesség, hogy az indulók közül 332-en - 171 férfi és 161 nő - életük első félmaratonija előtt állnak, közülük a legidősebb a 66 éves Ignácz Magdolna. A verseny korelnöke a 83 éves Kenyér Imre lesz, de rajta kívül még három 80 évnél idősebb indul, a legidősebb hölgy a 73 éves Czenner Zsuzsa.

A viadal immár hagyományosan félmaratoni országos bajnokság is lesz. Az ob-ra 72-en neveztek, a férfi mezőny 41, míg a női 31 fős. A bajnokságon két riói olimpikon, Erdélyi Zsófia és - az egyben címvédő - Józsa Gábor, továbbá a tavalyi női aranyérmes, Kácser Zita is részt vesz.

A BSI tájékoztatásából az is kiderül, hogy a futók kiszolgálására - a várható nagy melegre való tekintettel is - többek között 12 ezer szivaccsal, 20 ezer liter vízzel és 6000 banánnal készül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.