Lakossági Fórum

Kiborultak a lakók a Testnevelési Egyetem tervezett építkezése miatt

A lakossági felszólalók elismerik a Testnevelési Egyetem (TF) fejlesztésének fontosságát, és támogatják az átépítések egy részét, ugyanakkor a Csörsz utca lakói aggályosnak látják, és tiltakoztak a fedett tornacsarnok megépítése és a park részleges átrendezése ellen.

2016.02.03 17:20MTI
hirdetés

A fórumon a TF és a XII. kerület önkormányzat vezetése hallgatta meg a környéken élők véleményét a tervezett infrastruktúrafejlesztésekkel kapcsolatban.

A TF szerdai sajtóközleménye szerint a fejlesztéseket a lakossággal egyetértésben és együttműködve kívánják megvalósítani, ezért már több alkalommal is tájékoztatták az ott élőket, az első nyilvános eseményre pedig kedden került sor.

A fórum - amelynek házigazdája Mocsai Lajos rektor volt - a lakossági felszólalók hangsúlyozták, hogy elismerik a fejlesztések fontosságát, és támogatják a Győri út és az Alkotás út közötti területen megvalósuló átépítéseket. A Csörsz utca lakói a sportteleppel kapcsolatos elképzeléseket viszont aggályosnak látják, és tiltakoztak a fedett tornacsarnok megépítése és a park részleges átrendezése ellen, mivel a kilátásukat zavarná, valamint véleményük szerint növekvő forgalomterhelést jelentene.

A sajtóközlemény kiemeli, hogy a TF a tervezett beruházás koncepcióját a kezdetektől fogva a XII. kerületi önkormányzattal egyeztetve készíti. Mocsai Lajos kedden hangsúlyozta, hogy az egyetem fejlesztésével kapcsolatban a lakosság érdekeit is szem előtt kívánja tartani, és a tervezési folyamat során a Csörsz utcai lakók kéréseit figyelembe veszi.

A kormány december elején döntött arról, hogy több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el. Az új kampuszt a TF jelenlegi területén, az OSEI felszabaduló épületeivel kiegészülve és a Csörsz utcai sporttelepen alakítják ki. A teljes beruházás az előzetes kalkulációk szerint mintegy 30 milliárd forintba kerül majd.

Az októberben leégett csarnok helyére 50 méteres fedett uszoda, a Csörsz utcai sporttelep BAH-csomópont felőli oldalán pedig multifunkcionális sportcsarnok épül. A létesítmény nyolcszintes lesz, ebből kettőt a felszín alatt alakítanak ki - ismertette decemberben a rektor, hozzátéve, hogy a mélygarázsokban a környékbeliek autói is helyet kaphatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.