TF-tűz

Mocsai: akár éveket is várni kell egy új csarnokra

Valószínűleg az elkövetkező két évben nem juthat a leégett atlétikai csarnokhoz hasonló létesítményhez a Testnevelési Egyetem.

2015.10.15 19:09MTI
Fotó: Schultz László tű.főtörzsőrmester, FKI Videócsoport

Mocsai Lajos, az intézmény rektora az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában hangsúlyozta: egy ilyen csarnok elvesztése "óriási problémát" jelent a tanároknak és diákoknak, mert egész Budapesten csak nagyon kevés hasonló létesítmény van.

Az egyetemen már felállt egy válságstáb, amelynek éppen az a dolga, hogy megoldja a helyzetet - tette hozzá, azzal együtt, hogy már több felajánlást is kaptak a különböző sportkluboktól a teremhasználatra.

A kormány készen áll, hogy segítsen a Testnevelési Egyetem csütörtök hajnalban leégett atlétikai csarnokának pótlásában, a felsőoktatási intézmény fejlesztésében - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Jelezte, hogy a jövő keddi kormányülésre meghívják Mocsai Lajost, az egyetem rektorát.

Hozzátette azt is, hogy a hajnali tűz okozta anyagi kár jelentős, több milliárd forintos.

Fotók: Facebook FKI

További borzasztó képek az OKF-től:







Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.