Sokmilliárdos támogatásból

Új kampuszt kap és bővül a Testnevelési Egyetem

Idén 500 millió forint, majd a következő 3 évben összesen 36 milliárd 364 millió forint támogatást irányzott elő a kormány a Testnevelési Egyetem új kampuszának a felépítésére és az egyéb új beruházásokra.

2015.12.29 17:14MTI

Az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az egyetem új kampusza a jelenlegi kampusz infrastruktúrájának korszerűsítésével és az eredeti helyszínen történő kibővítésével, továbbá az Országos Sportegészségügyi Intézet által használt Alkotás utcai területek bevonásával valósul meg.

Az új sportlétesítmények helye pedig a Csörsz utca 2-4. szám alatti ingatlan. Ezek mellett új vízisport-telep és rekreációs központ épül Velence város területén.

A tervezésre és az előkészítésre - még idén - 500 millió forint áll rendelkezésre. A további évek előirányzatai pedig a következők: 2016 - 15 milliárd 899 millió forint, 2017 - 17 milliárd 500 millió forint, 2018 - 2 milliárd 965 millió forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.