Nagy Kasza!

Óriási: Kasza Róbert Világkupa-döntőt nyert öttusában

Kasza Róbert nyerte a férfi öttusázók Világkupa-döntőjét a portugáliai Caldas da Rainhában.

2008.10.06 08:37MTI/Dechert Áron, ma.hu

A balsikerű pekingi olimpia után nem maradt más, mint a fiatalokra építeni az öttusa válogatottat, és megkezdeni az építkezést egy sikeres londoni szereplés érdekében.

Nos, bár tudjuk, hogy mekkora ereje volt és van a magyar öttusa sportnak, azt azért nem hittük volna, hogy már ilyen korán komoly eredményt tudnak felmutatni a fiatalok.

Kasza Róbert ugyanis óriási sikert ért el a Caldas da Rainhában rendezett Világkupa-döntőn. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta: Kasza 178 körös lövészettel kezdett, ami egy-két körrel kevesebb annál, amit tud, majd a vívásban eleinte nem jöttek be az akciói, de később nagyon jó sorozatot produkált, és egy győzelem híján ezer pontig jutott.

Ehhez jött a második helyet érő úszás - ezt a számot Marosi nyerte -, aztán egy hibátlan lovaglás, így az élről kezdhette meg a futást, amelyben magabiztosan őrizte meg pozícióját. Marosi nagyon jól lőtt, 185 kört ért el, 860 pontot vívott, 1:58.16 mp-cel a legjobb volt az úszásban, négy verőhibával teljesítette a lovas pályát.

Hatodikként vágott neki a 3000 méteres záró számnak, s végül egy helyet javított. "Nem számítottunk ilyen jó eredményre, a fiúk nagyon szépen versenyeztek" - összegzett a kapitány.

Eredmények: 1. Kasza Róbert 5628 pont 2. Ondrej Polivka (cseh) 5612 3. Eli Bremer (amerikai) 5604 ...5. Marosi Ádám 5564

Szombaton, a nők versenyében Tóth Adrienn 12. lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.