Már csak nyerni kell a döntőben...

Négy magyar döntős az öttusa-vb-n

Mint ahogy már beszámoltunk róla: Horváth és Fülep a döntőbe jutott a budapesti öttusa-vb-n. A selejtezők végeztével az is eldőlt, hogy Balogh és Marosi is ott van a 36-os döntőben.

2008.05.30 19:10MTI

Pénteken három csoportban selejtezett - az eredeti listához képest eggyel kevesebb - 103 sportember, mindhárom mezőnyrészből az első 12 került a fináléba. 

Ezúttal még annyit sem kellett izgulni, mint előző nap a nők selejtezőben, mindegyik hazai versenyző egyenletesen jól szerepelt, így a futásra valamennyien kedvező helyzetbe kerültek, és a záró számban meg is őrizték pozíciójukat. 

"Jól sikerült a nap. Vívásban akadtak hullámvölgyek, de azok is kicsik voltak. Mind a négy fiú három számból megoldotta feladatát, egyiknek sem kellett kifutnia magát" - összegzett Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. 

A Balogh, Horváth, Marosi összeállítású magyar együttes mellett még az oroszok és az ukránok szerepelhetnek teljes csapattal a fináléban. Ez ugyan a szabályok értelmében nem jelent automatikusan éremszerzést, de gyakorlatilag nagy valószínűség szerint igen. 

Szombaton a nők döntőjét rendezik. A 36 fős mezőnyben ott lesz Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Tóth Adrienn és a csak egyéniben érdekelt Gyenesei Leila. A döntőben hat csapat szerepelhet teljes létszámban, a magyar mellett a brit, a fehérorosz, az orosz, a litván és a lengyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.